Foto: Martin Gustafsson

Herrlandslaget redo för VM - "Sett fram emot det här"

Fyra års väntan är snart över. På tisdag kliver det svenska herrlandslaget in i en efterlängtad VM-turnering på hemmaplan i Åby/Växjö.

Efter att pandemier och annat gjort det svenska herrlandslaget mästerskapslöst sedan 2019 är det nu äntligen dags igen. Under tisdagen inleds VM-turneringen på hemmaplan i Åby/Växjö och under helgen har förbundskapten Mattias Sjöholm och hans VM-spelare slipat på formen i Kronfågel Arena i Katrineholm. En samling som uppskattas av storstjärnan Erik Pettersson.

– Det blir en speciell uppladdning nu när det är VM efter säsongen, men vi samlades igår (läs; fredag) och körde lite lätt träning och nu har vi kört här på förmiddagen (läs; lördag) och kört igång grejerna. Det känns som att vi är på plats nu, säger Bollnäs-stjärnan.

För VSK:s Viktor Spångberg har den senaste veckan innehållit guldfirande med klubblaget och en om- och uppladdning inför hans första mästerskap på seniornivå.

– Det har varit några dagar som har varit väldigt sköna. Vi blev väldigt väl mottagna i Västerås och det var väldigt roligt att få fira med fansen. Sedan har jag sakta börjat ladda om ju längre veckan gått och nu har vi kört två pass här, så nu är jag fullt fokuserad och är här, säger Spångberg, som var den som sköt SM-guldet till Västerås i förlängningen i finalen mot Villa Lidköping.

På tisdag kliver det svenska herrlandslaget in i världsmästerskapet med match mot Norge i Eriksson Arena och såväl VM-guldvinnaren från 2017, Pettersson, som debutanten, Spångberg, ser fram emot att så skrinna ut i den blågula tröjan framför hemmapubliken.

– Det ska bli jätteroligt. Det var, som sagt, ett tag sedan och vi har sett fram emot det här ett tag nu, så det ska bli kul, säger "EP".

– Det ska bli jäkligt roligt. Nu har det inte varit VM på några år och en annan har inte heller spelat något VM, så det ska bli riktigt roligt. Förhoppningsvis blir det mycket folk där nere och att det kan byggas upp ju längre veckan går. Jag tror att det kommer bli många bra matcher med mycket kvalitet. Framförallt, hoppas jag, från vår sida. Att vi ska göra det från start, säger Spångberg.

Läs mer om både Herr- och Dam-VM i Åby/Växjö, köp biljetter, se spelschema, information om tv-sändningar och mycket mer på mästerskapens officiella hemsida >>

Se hela intervjuerna med Viktor Spångberg och Erik Pettersson nedan:

Bilden: Det svenska herrlandslaget inför VM i Åby/Växjö 2023. Övre raden fr.v: Henrik Kjellson, Västerås SK, Erik Pettersson, Bollnäs GIF, Ludvig Johansson, Villa Lidköping BK, Joel Broberg, Villa Lidköping BK, Oscar Vikblad, Edsbyns IF, Dennis Henriksen, Sandvikens AIK, Christoffer Fagerström, Västerås SK, Viktor Spångberg, Västerås SK, Erik Säfström, Villa Lidköping BK, Anton Andersson, IK Sirius. Nedre redan fr.v: Linus Pettersson, Sandvikens AIK, Martin Johansson, Villa Lidköping BK, Christoffer Edlund, Villa Lidköping BK, Martin Karlsson, Villa Lidköping BK, Albin Airisniemi, Sandvikens AIK, Martin Landström, Västerås SK, Ted Hedell, Edsbyns IF, Jesper Granqvist, Edsbyns IF.

Text & Foto: Martin Gustafsson

Turnering- och eventkalender

2023

Augusti

September

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December

2024

Januari

Februari
SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer