Finalklart i U19 - "Jobbar som odjur"

Junior- och ungdomsfinalhelgen på Ruddalen har fått sina två första finallag. Detta sedan Edsbyns IF och Villa Lidköping BK vunnit sina semifinaler under fredagen.

Under fredagen var det premiär för det nya upplägget för junior- och ungdomsfinalerna i Ruddalens Ishall i Göteborg och först ut var semifinalerna för U19 Nationell.

Grundseriesuveränerna Edsbyns IF inledde semifinalspelet med att möta tabellsexan Nässjö. Smålänningarna tog sig till semifinal genom att svara för en miniskräll mot Sandviken i kvartsfinalen, men väl ute på Ruddalens blanka is tog det stopp för "De Blåe". "Byn" visade både tålamod och klass och efter 2-0 i paus kunde hälsingarna tillslut rinna ifrån i den andra halvleken och vinna med klara 7-0. En insats, inte minst defensivt, som lagkaptenen och liberon Elias Davidsson var väldigt nöjd med.

– Vi går väl ut och gör det vi ska. Vi vet att ju längre matchen lider, desto mer ytor kommer det att bli om vi håller oss till vårt. Sedan börjar bollarna rulla in. Sätter vi defensiven i första hand så lutar det åt oss, säger han och konstaterar även att han fick bra hjälp av sina lagkompisar därute.

– Jag har nio grabbar framför mig som jobbar som odjur, så jag får inte så mycket att göra, skrattar liberon.

Se hela intervjun med Elias Davidsson nedan:

I den andra semifinalen ställdes tabelltvåan Villa Lidköping mot trean Vetlanda. De gulsvarta smålänningarna kom till finalhelgen förstärkta av A-lagsstjärnorna August Ljung och Vladimir In-Fa-Lin, men trots det så var det västgötarna som började bäst. Tack vare bland annat glödhett skytte och en storspelande Arvid Torstensson mellan stolparna kunde Villa gå till pausvila i 4-1-ledning.

I den andra akten blev Vetlanda allt mer desperata och tog sig tillslut även så nära som inom ett måls marginal, men med god hjälp av den svartklädda väggen med nummer 77 på ryggen mellan Villas stolpar kunde västgötarna hålla undan och till och punktera matchen med ett 5-3-mål i slutminuterna.

– Det var nog en av mina bättre matcher, så det var skönt att passa på i semin, säger Arvid Torstensson.

Nu väntar final mot Edsbyn under lördagskvällen.

– Edsbyn är också ett väldigt bra lag, så det blir nog en jämn och rolig match, säger Villa-målvakten.

Lördagens final startar 19.30.

Se hela intervjun med Arvid Torstensson nedan:

Foto: Gert Holmér


Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer