Finalklart i F17 - "Längtat hela säsongen"

Junior- och ungdomsfinalhelgens sista semifinaler är spelade och nu står det klart att det blir IFK Vänersborg och Villa Lidköping som spelar SM-final för F17-lag.

Precis som nästintill alla tidigare matcher under finalhelgen i Ruddalens Ishall bjöd även den första semifinalen i F17 på stor dramatik och spänning. Hammarby, som fram till lördagens semifinal inte hade tappat en enda poäng under säsongen, ställdes mot ett IFK Vänersborg som dock hade helt andra planer än att låta Bajen fortsätta vinna.

Redan i den åttonde minuten gav lagkapten Filippa Bogfors västgötskorna ledningen, men 15-åringen var långt ifrån färdig där. Hammarby hängde visserligen, kvitterade flera gånger om och såg till att matchen levde in i allra sista sekund, men kapten Bogfors tycktes ha bestämt sig. Två mål och tre assist blev det för IFK-talangen, som tidigare under säsongen hade gjort totalt fyra poäng, i 5-4-segern.

– Det var en jättekul match. Vi kämpade oss igenom hela matchen och vi hade några turmål, men jag tycker att vi gör en riktigt bra match. Det var bra att vinna, säger en leende Filippa Bogfors och ser fram emot söndagens final.

– Det är kul att få spela SM-final. Det är något vi har längtat efter hela säsongen, så det ska bli kul.

Se hela intervjun med Filippa Bogfors nedan:

I den andra semifinalen ställdes vinnarna av Flickallsvenskan Södra, Villa Lidköping, mot tvåan i den norra serien, Västerås SK, men till skillnad från dagens alla tidigare matcher så blev den här inte särdeles dramatisk. Istället blev det en uppvisning av Villa-tjejerna, som efter 5-1 i paus tillslut vann med hela 11-1. Detta efter bland annat sex mål av skyttedrottningen Freja Lööf.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi har mycket energi och peppar varandra, vilket vi visar därute idag. […] Jag tycker att vi har ett högt bolltempo, hittar varandra och snackar mycket, säger Lööf.

Nu väntar västgötaderby mot IFK Vänersborg i söndagens final. Ett motstånd som tidigare under säsongen är det enda att lugga Villa på poäng.

– Det ska bli otroligt kul. Det är bara hem och vila och återhämta oss, så är vi pigga imorgon, säger Freja.

– De är starka att möta. De är väldigt fysiska i sitt spel, så det kommer bli en tuff match imorgon.

Se hela intervjun med Freja Lööf nedan:


Söndagens final startar klockan 14.00 och om ni inte är på plats i Ruddalens Ishall så går matchen att se direktsänt på bandypuls.se.

Foto: Gert Holmér

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2023

Oktober

7–8 oktober, Svenska Cupen Ungdom, Nässjö, Sandviken och Edsbyn

14-15 oktober – Svenska Cupen finalspel – Dam och Herr, Sparbanken Arena Lidköping

21-22 oktober, Svenska Cupen Junior, finalspel i Sandviken

21-22 oktober, Supercupen, finalspel i Karlstad

November

December


2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås


SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer