Foto: Edsbyns IF

Edsbyns IFs Jesper Granqvist får Riksidrottsförbundets stipendium för elitidrottare

50 idrottare från 40 olika idrotter får Elitidrottsstipendium för 2023–2024 från Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Jesper Granqvist som representerar bandyn är en av dem.

Jesper Granqvist och de andra stipendiaterna får 50 000 kronor. Utöver den summan erbjuds de utvalda idrottarna även hjälp från avdelningen Elitidrottstöd på Riksidrottsförbundet. Hjälpen omfattar områden som idrottspsykologi och idrottsmedicin. Både ekonomiskt och praktiskt stöd är mycket viktiga för hur bra en elitidrottare kan bli. Det hjälper också till att främja deras psykiska hälsa och ger bättre möjligheter till en hållbar idrottskarriär.

– Vi vet att möjligheterna att nå världsklass som elitidrottare skiljer sig mycket åt och att vägen till framgång är allt annat än spikrak. Forskningsstudien “Vägar till världstoppen” visar att många elitidrottare är i behov av en familj eller närstående som kan ge både ekonomiskt och socialt stöd eftersom det stödet saknas i delar av elitidrotten, såsom resurssvaga idrotter och paraidrott. Att då få ett tillskott ekonomiskt under studietiden ger en ökad trygghet, säger Liselotte Ohlson, chef elitidrott Riksidrottsförbundet.

Jesper Granqvist har bland annat tidigare utsetts till Årets Pojkspelare, Årets Junior och Årets Komet inom svensk bandy.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer