Foto: Gert Holmér

Dubbelt svenskt i VM-finalerna - P17 och P19-VM avgörs på söndag

Både Sveriges P17-lag och P19-lag är klara för VM-final på söndag. Båda lagen har obesegrade tagit sig vidare och nu återstår det att se om P19 kan försvara sin titel från 2022 och om P17 kan koras till nya världsmästare.

Jesper Larsson, förbundskapten för P19, siktar på andra raka VM-titel.

– Vi har som mål att vi ska vinna den sista matchen. Det som vi är väldigt nöjda med är att vi varit väldigt bra defensivt. Finland hade fler fartspelare än Norge men de fick ändå svårt mot oss. Vi ska jobba hårt defensiv och de andra lagen har inte skapat så mkt målchanser på oss. Finland och Norge upplevde nog att det var jobbigt att möta oss eftersom vi jobbar hårt i defensiven med alla spelare, säger Jesper Larsson.

– Nu klaffar det bra oavsett vem man är eller vilken klubb man kommer ifrån så lägger alla ner jobbet. Våra lagkaptener Elliot Hellström och Vladimir In-fa-lin tar jättestort ansvar i gruppen, inför och efter matcher. Två ledare som jag är oerhört stolt över. Där är jag trygg och jag tror de är en trygghet för alla i laget, fortsätter Jesper Larsson

– Vi är laddad att försvara guldet men är medvetna om Finlands skytte och skridsko styrka där vi behöver vara noggranna. Vår styrka är defensiven och vi kommer aldrig ge oss, avslutar Larsson.

VM för P17 och P19 spelas i Göteborg i den nybyggda bandyarenan Ruddalens ishall. Deltagande nationer är Sverige, Norge och Finland och det är Göteborgs stad och SK Höjden som arrangerar turneringarna tillsammans med Svenska Bandyförbundet.

Finalschemat

    11.30-13.30 Final P17 Sverige - Finland

    14.00-16.00 Final P19 Sverige - Finland

    Senast uppdaterad:

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer