Foto: Gert Holmér

Dubbelt svenskt i VM-finalerna - P17 och P19-VM avgörs på söndag

Både Sveriges P17-lag och P19-lag är klara för VM-final på söndag. Båda lagen har obesegrade tagit sig vidare och nu återstår det att se om P19 kan försvara sin titel från 2022 och om P17 kan koras till nya världsmästare.

Jesper Larsson, förbundskapten för P19, siktar på andra raka VM-titel.

– Vi har som mål att vi ska vinna den sista matchen. Det som vi är väldigt nöjda med är att vi varit väldigt bra defensivt. Finland hade fler fartspelare än Norge men de fick ändå svårt mot oss. Vi ska jobba hårt defensiv och de andra lagen har inte skapat så mkt målchanser på oss. Finland och Norge upplevde nog att det var jobbigt att möta oss eftersom vi jobbar hårt i defensiven med alla spelare, säger Jesper Larsson.

– Nu klaffar det bra oavsett vem man är eller vilken klubb man kommer ifrån så lägger alla ner jobbet. Våra lagkaptener Elliot Hellström och Vladimir In-fa-lin tar jättestort ansvar i gruppen, inför och efter matcher. Två ledare som jag är oerhört stolt över. Där är jag trygg och jag tror de är en trygghet för alla i laget, fortsätter Jesper Larsson

– Vi är laddad att försvara guldet men är medvetna om Finlands skytte och skridsko styrka där vi behöver vara noggranna. Vår styrka är defensiven och vi kommer aldrig ge oss, avslutar Larsson.

VM för P17 och P19 spelas i Göteborg i den nybyggda bandyarenan Ruddalens ishall. Deltagande nationer är Sverige, Norge och Finland och det är Göteborgs stad och SK Höjden som arrangerar turneringarna tillsammans med Svenska Bandyförbundet.

Finalschemat

  11.30-13.30 Final P17 Sverige - Finland

  14.00-16.00 Final P19 Sverige - Finland

  Senast uppdaterad:

  Turnering- och eventkalender

  2024

  Januari

  19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

  19-21 januari P19-VM, Norge

  19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

  26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

  Februari

  Mars

  15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

  21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

  22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


  SM-finalerna 2023 Läs mer

  #älskabandy

  Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
  Facebook Instagram

  Sponsorer