Djurgårdens IF Bandyförening tar plats i Bandyallsvenskan 2023/2024

Djurgårdens IF har tackat ja till en plats i Bandyallsvenskan säsongen 2023/2024. Efter att Kalix Bandy meddelat att klubben drar sig ur Bandyallsvenskan kommande säsong uppstod en vakans, en plats i serien som Djurgårdens IF nu tar.

Det var i början av juli som Kalix Bandy meddelade Svenska Bandyförbundet att de lämnar sin plats i Bandyallsvenskan.

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté tog då fram en rankinglista över de lag som var aktuella att ersätta den vakanta platsen. Listan är gjord utifrån resultaten i de båda kvalgrupperna till Bandyallsvenskan från i mars 2023, enligt följande:

SK Höjden

Djurgårdens IF

Gustavsbergs IF

Mölndal Bandy

Eftersom poolerna i Bandyallsvenskan är beslutade och serien är lagd sedan lång tid tillbaka har erbjudandet gällt vakant plats i den norra poolen. Vakansen erbjöds först SK Höjden som tackade nej. Frågan gick då vidare till Djurgårdens IF som i helgen meddelade att de gärna spelar i Bandyallsvenskan kommande säsong.

– Så här mitt i sommaren, när föreningar redan lagt budget och planer för säsongen så var det inte helt självklart att det var möjligt att fylla vakansen. Vi är naturligtvis mycket glada över att Djurgårdens IF är beredda och ta klivet upp i Bandyallsvenskan och att serien spelas med 16 lag, med oförändrat spelschema för övriga lag, säger Anna-Karin Larsson, Tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

– Djurgården är Sveriges mest framgångsrika idrottsförening, och det är hög tid att vi även sätter avtryck inom bandyn igen. Vi tror och hoppas också att vi med representationslag i Bandyallsvenskan samt en ständigt växande ungdomsverksamhet kan bidra mycket till intresset för sporten i stort, både nationellt och i synnerhet i Stockholm, säger Anton Dahlberg, ordförande i Djurgårdens IF Bandyförening.

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer