Foto: Svenska Bandyförbundet / Romus Ramström

Allt är klart inför helgens Junior- och Ungdomsfinaler – nu ska det avgöras

Efter seriespelet är nu tolv lag på väg till Ruddalens Idrottscenter i Göteborg för att göra upp om de ädlaste medaljerna i de nationella junior- och ungdomsserierna under helgen som kommer. På plats välkomnas de av Bandydistrikt Sydväst och funktionärer från de fyra föreningarna SK Höjden, Mölndal Bandy, IFK Kungälv och Kareby IS, som tillsammans med Svenska Bandyförbundet står som arrangörer.

– Efter månader av planering och förberedelser ser vi jättemycket fram emot att få ta emot Sveriges absolut bästa bandyungdomar till Ruddalens ishall, säger Anna-Karin Larsson, Tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet och projektledare för Junior- och Ungdomsfinalerna.

– Vårt mål är att lyfta finalhelgen till en ny, fräsch nivå där samtliga spelare är i fokus och de verkligen känner att de är bandyns framtid. Nästa nivå är SM-finalerna i Uppsala! Samtliga matcher livesänds och kommenteras, spelare och ledare kommer intervjuas och det kommer märkas på många olika plattformar att det händer grejer i Göteborg i helgen, avslutar Anna-Karin Larsson.

U19 Nationell

Semifinalerna spelas på fredag kväll där Edsbyns IF, seriens klara segrare, möter Nässjö IF i den första matchen kl. 16.30. Ett par timmar senare samma kväll, klockan 19.00, drabbas Villa Lidköpings BK och Vetlanda BK samman i den andra semifinalen. Finalen spelas på lördag kväll klockan 19.30.

U17 Nationell

Så sent som under gårdagen, torsdag kväll, blev det helt klart vilka lag som kvalificerat sig för semifinalspel och som drabbas samma i semifinalerna på lördag förmiddag. Matcherna spelas enligt följande: Kl. 09.00 Villa Lidköpings BK - Vetlanda BK och kl. 11.30 IK Tellus – Sandvikens AIK.

F17 – Flickallsvenskan

I Flickallsvenskan har Hammarby IF och Västerås SK, från den norra gruppen, nu fått sina motståndare efter helgens andra poolspel i den södra gruppen, där Villa Lidköpings BK och IFK Vänersborg knep semifinalplatserna. På lördag eftermiddag kommer Hammarby IF – IFK Vänersborg och Villa Lidköpings BK – Västerås SK tampas om finalplatsen på söndag. Matcherna spelas klockan 14.00 respektive klockan 16.30.

Så här spelas finalerna:

Lördag kl. 19.30 – U19 Nationell

Söndag kl. 11.00 – U17 Nationell

Söndag kl. 14.00 – F17 Flickallsvenskan

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer