Foto: Romus Ramström

3-nationsturnering i Karlstad i januari 2024 - Sverige möter Norge och Finland

Under fredagen den 19: e januari till söndagen den 21: a januari, möts Sverige, Norge och Finlands herrlandslag i en 3-nationsturnering. Matcherna spelas på Tingvalla isstadion i Karlstad och IF Boltic står som lokal arrangör i samarbete med Karlstads Kommun. Det är andra året i rad som 3-nationsturneringen spelas i Karlstad.

För det svenska herrlandslaget bjuder turneringen på de första efterlängtade internationella mötena sedan VM i Växjö/ Åby tidigare i år där Sverige vann VM-guld efter att besegrat Finland i finalen med 3–1.

– Vi siktar till hundra procent mot nästa stora internationella mästerskap och då är trenations en utmärkt möjlighet för vårt mästarlag att mäta sig mot de andra nationerna. Trenations är även en del i den stora övergripande landslagsaktivitet som pågår inom bandyn just nu, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

– Konkurrensen om platserna i truppen är stenhård, så de spelare som är med den här helgen är de absolut bästa i världen. Och vi är naturligtvis väldigt glada över att, på plats Karlstad och Tingvalla isstadion, få visa upp svenska herrlandslagets spelkvalité igen, avslutar Gustafsson.

Tillgängliga förebilder

För de svenska landslagen är tillgänglighet och att vara goda förebilder en viktig del i värdegrundsarbetet. Därför väljer landslagstrupperna, så ofta det går, att träffa unga bandyspelare och dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter när de är ute på turneringar, samlingar och landskamper.

Spelarna i den svenska truppen kommer att delta på IF Boltic, Västerstrand AIK och Mosseruds GFs Skridskokul och Bandyskola under lördagsförmiddagen och ge alla som vill möjligheten att åka och spela bandy under en tid.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få arrangera turneringen i år igen och välkomna landslagen till Karlstad och vår fina hall. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att se de regerande världsmästarna och naturligtvis också delta på skridskokul under lördagen där den svenska truppen kommer att vara med. Då är det gratis och öppet för alla, säger Ulrik Karlsson, ordförande, IF Boltic Karlstad.

Tillbaka i Karlstad

Turneringen återvänder för andra året i rad till Karlstad och inomhushallen Tingvalla Isstadion som invigdes så sent som hösten 2022.

–Vi är väldigt glada över att denna turnering arrangeras i Karlstad igen. Att vår fina arena, Tingvalla isstadion, möjliggör för landslagen att spela matcher samtidigt som de är goda förebilder för våra unga är en fin kombination som möjliggörs via detta evenemang, säger Anders Tallgren (S), kommunalråd.

Spelschema
Fredag 19 januari
18.00 Sverige – Finland

Lördag 20 januari
10:00 Skridskokul och Bandyskola med svenska herrlandslaget
14.00 Norge – Finland

Söndag 21 januari
13.00 Sverige – Norge

Biljetter

Köp biljetter här

Streamingplattform för webbsändningar av matcherna meddelas inom kort

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer