Karin Torneklint, sportchef på Svenska Bandyförbundet och ansvarig för högre utbildningar Foto: Svenska Bandyförbundet/ Tollare Folkhögskola

Anmäl dig nu - Svenska Bandyförbundets högre tränarutbildning startar hösten 2022

Under hösten 2022 anordnar Svenska bandyförbundet åter igen en högre tränarutbildning för dig som är bandytränare. Utbildningen genomförs i samverkan med Tollare Folkhögskola i Saltsjö-Boo utanför Stockholm. Sista anmälningsdag är 29 augusti.

Utbildningen pågår mellan den 2 september 2022 och 10 december 2023. Studierna bedrivs på distans med gemensamma digitala träffar samt nio fysiska träffar på Tollare Folkhögskola eller annan ort och omfattar 57 veckors halvtidsstudier.

– Det känns spännande och roligt att vi nu får till en utbildning för våra tränare som önskar eller är på högsta nivå inom våra klubbar. Vi hoppas att utbildningen skall ge mer kunskap om ledarskap, fysträning, bandyteknik och spelförståelse, säger Karin Torneklint, sportchef på Svenska Bandyförbundet och ansvarig för högre utbildningar.

    Studierna bedrivs på distans med gemensamma digitala träffar, nio fysiska träffar på Tollare Folkhögskola i Stockholm och tre tillfällen vid annan ort i samband med cuper och landskamper.

    Kursstart den 2-4 september i Stockholm vid Tollare Folkhögskola.

    Utbildningen avslutas i december 2023

    Kostnad: 16 000:- utan boende, 29 000:- med hotellrum vid samtliga träffar

    I ansökan: Personligt brev, kort info om dig.

    Förkrav: Bandyns grundutbildningar eller liknande praktiska erfarenheter och utbildningar.

    Skicka in din ansökan och eventuella frågor senast den 29 augusti till Alexander Mayborn på Svenska Bandyförbundet.

    Tollare Folkhögskola ägs och drivs av IOGT- NTO och ligger på Värmdön i Nacka kommun, en mil öster om Stockholm. Tollare Folkhögskola erbjuder yrkesutbildning inom det socialpedagogiska området, profilinriktad gymnasieutbildning och en omfattande kursverksamhet inom ledarskap och demokratiutveckling för civilsamhället.



    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer