Foto: KOSA Sport

Svenska Bandyförbundet inleder samarbete med KOSA Sport

Svenska Bandyförbundet och KOSA Sport inleder samarbete. Avtalet sträcker sig inledningsvis två år framåt och innebär bland annat att KOSA Sport förser spelare och ledarteam för samtliga landslag inom herr, dam och ungdom med bland annat matchställ, utrustning samt plagg för användning off ice.

– Vi är glada och stolta över att ha slutit avtal med den klassiska bandyleverantören KOSA Sport. För oss är KOSA Sport en garant för produktkvalitet kombinerat med djup kunskap om bandy, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska bandyförbundet.

– Precis som Svenska Bandyförbundet har KOSA Sport som företag gjort en omstart som bland annat präglas av nytänk och ambitionen att snabbt leverera snygga produkter, vilket vi redan har märkt av, avslutar Pär Gustafsson.

Stolt partner

På KOSA Sport är det med stor glädje och stolthet som man nu meddelar att man har fått förtroendet att leverera kläder samt utrustning till Svenska Bandyförbundet och landslagstrupperna. Bandyn har varit hjärtat i KOSA Sports verksamhet sedan företagets start och beskriver det som oerhört betydelsefullt att få förtroendet att leverera till Svenska Bandyförbundet.

- Vi är väldigt glada över att få börja samarbeta med Svenska bandyförbundet och medverka till att ta svensk bandy till nya höjder. Vi befinner oss i en spännande fas just nu med ny ägarstruktur och ny personal på plats och det ska bli riktigt spännande att se vad vi kan skapa tillsammans! Just nu jobbar vi stenhårt med produktutveckling och vi ser fram emot att leverera ännu bättre bandyprodukter framöver, säger Anton Axellie, vd på KOSA Sport.

Nya matchställ från KOSA invigs i Norge 2 december

I samband med att damlandslaget spelar träningsmatcher mot Norge första helgen i december lanseras även helt nya landslagsdräkter, som tagits fram inom ramen för det nya samarbetet.

– Svenska Bandyförbundet jobbar kontinuerligt och målmedvetet för att bygga och hålla ihop varumärket på alla plan. Nu har vi tagit fram nya matchställ som går i linje med vår relativt nya grafiska profil och som känns uppdaterade och fräscha. Enkelhet är ledordet men viktigast av allt är att spelarna ska känna sig bekväma och stolta över att representera Sverige i matchställen. Det ska vara en härlig känsla att åka ut på isen i dem, säger Therése Eriksson, Informations- och kommunikationsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Turnering- och eventkalender

2022

Augusti

27–28 augusti Bandyforum Elit 2022 - Elittränarträff dam och herr

September

8–9 september, landslagssamling för U21 Herr och herrlandslaget, Uppsala

9–11 september, landslagssamling för F17, U21 Dam och damlandslaget, Rättvik

30 sept–2 oktober Svenska Cupen Herr, Lidköping

Oktober

8–9 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 1 (Edsbyn, Sandviken, Stockholm, Nässjö)

14–16 oktober, Trenationsturnering, Nässjö, Sverige

15–16 oktober, Svenska Cupen Dam slutspel, Sandviken

15–16 oktober, Svenska Cupen Junior slutspel, Edsbyn

22–23 oktober, Supercupen slutspel, Karlstad

29–30 oktober, Svenska Cupen Ungdom Omgång 2 (Edsbyn, Stockholm, Vänersborg, Vetlanda)

November

23 november Arenadag 2022 - Bygg för framtiden! Örebro

December

2–3 december, landskamper Dam, Norge
26–28 december Mini World Cup, Vetlanda

2023

Januari

20–22 januari, P17- och P19-VM, Göteborg

Februari

24–26 februari, F17-VM, Norge

Mars

10–12 mars, Junior- och Ungdomsfinalerna, Göteborg
17 mars, Damfinalen, 19:00 i Uppsala
18 mars, Herrfinalen, 17:00 i Uppsala

24 mars - 2 april, Dam- och Herr-VM, Växjö/Åby

Fler datum kommer snart...


SM-finalerna 2023 Läs mer

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns även på LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer