Foto: HG Eriksson/Ljusdal

Spelschemat klart - Så spelas Bandyallsvenskan 2022/2023

Spelschemat för Bandyallsvenskan är klart och nu återgår serien till 16 lag, där Borlänge Bandy och Surte BK är nykomlingar från division 1 i serien. Bandyallsvenskan kommer avgöras under 22 omgångar den kommande säsongen, med start sista helgen i oktober.

Säsongen 2021/22 var till stor del präglad av flyttade matcher, men bjöd också på många jämna möten där både kvalificering till elitseriekval och nedflyttning avgjordes i sista omgången. Gripen Trollhättan BK bärgade seriesegern några veckor tidigare och blev det enda laget som fick ta klivet upp i elitserien. Borlänge Bandy och Surte SK skiftar plats i Bandyallsvenskan med UNIK, som nu får ta nya tag i division 1. Starkt motstånd kommer från elitserien då IFK Rättvik, Örebro Bandy och IK Tellus ansluter.

Efter två säsonger som påverkats stort av pandemin återgår nu Bandyallsvenskan till ordinarie format och spelas med 16 lag, fördelat på två pooler. Serien omfattar 22 omgångar med dubbelmöten inom den egna poolen och enkelmöten mot den andra.

– Tack vare ett mycket bra samarbete mellan Allsvenska Serieföreningen, serieledaren, tävlingsenheten och inte minst alla föreningar är nu spelprogrammet klart och fastställt, säger Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Bokade arenor kräver noggrann planering

Årets process för att lägga Bandyallsvenskans spelschema har fått ta stor hänsyn till att flera bandyarenor även används till andra evenemang under säsongen, som till exempel Melodifestivalen, utställningar och konserter. Detta innebär krav på både tävlingssystem och gott samarbete mellan förbundet och föreningarna.

– Föreningarna tog tillsammans med serieledaren, Johnny Yngve, ett mycket stort och gemensamt ansvar att hitta lösningar på ett komplext spelschema med många arenor som är hårt bokade med både elitseriematcher och många andra evenemang under säsongen. Samtliga föreningar var delaktiga i den kreativa processen som nu resulterat i det vi ser är det mest optimala spelschemat, avslutar Anna-Karin Larsson, tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

Så spelas Bandyallsvenskan 2022/23

Premiäromgången:

Torsdag 27 oktober

TB Västerås - Falu BS

Lördag 29 oktober

Örebro SK - Surte BK

Katrineholm Bandy - IF Boltic

Åby/Tjureda IF - IFK Kungälv

Nässjö IF - Lidköpings AIK

IK Tellus - Ljusdals BK

IFK Rättvik - Kalix Bandy

Söndag 30 oktober

Borlänge Bandy - Västanfors IF

Annandagsomgången:

Söndag 26 december

Borlänge Bandy - Falu BS

Ljusdals BK - IFK Rättvik

Västanfors IF - TB Västerås

Katrineholm Bandy - Örebro SK

Lidköpings AIK - IF Boltic

Surte BK - IFK Kungälv

Nässjö IF – Åby/Tjureda IF

Kalix Bandy - IK Tellus

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer