Göransson Arena i Sandviken. En av arenorna där Svenska Cupen Ungdom spelas 2022.

Så spelas Svenska Cupen Ungdom 2022 - upptakt inför kommande säsong

Under två helger i oktober, den 8–9 och 29–30 oktober, spelas Svenska Cupen Ungdom på olika platser runt om i landet. I ett antal matcher kommer regionala U19-lag och nationella U17-lag att mötas, för att tidigt på säsongen kunna spela ihop sig och utmanas på olika nivåer av varierande motstånd, som en förberedelse inför den kommande säsongen.

Ett urval svenska bandyklubbar står som arrangörer för Svenska Cupen Ungdom. Värdar för första omgången, den 8–9 oktober, är Sandvikens AIK, Edsbyns IF, GT76, och Nässjö IF. Grupperna är uppdelade utifrån lagens geografiska plats och varje lag spelar fyra matcher per omgång. Turneringen har inget slutspel utan endast gruppspelsmatcher.

– Den här målgruppen har det inte lika förspänt med träningsmatcher, så att få två sådana här helger med åtta matcher är oerhört lärorikt. Dessutom är det många nya i vårt lag och de är elever på bandygymnasiet som flyttat hit utifrån. De får nu får en chans att spela ihop sig, säger Thomas Forsberg ungdomsansvarig Sandvikens AIK.

    Omgång två spelas i slutet av oktober och då står Edsbyns IF, GT76, Vetlanda BK och IFK Vänersborg som arrangörer. Under den omgången är målsättningen att skapa så jämna grupper som möjligt.

    – Det är glädjande att se stor geografisk spridning mellan arrangörerna. Det gör ju att många får möjlighet att ta del av dessa viktiga arrangemang, säger Pär Gustafsson, generalsekreterare Svenska Bandyförbundet.


      Se spelschema här (öppnas i nytt fönster).


      Turnering- och eventkalender

      2024

      Mars

      15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

      21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

      22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

      2025

      Mars

      25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






      #älskabandy

      Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
      Facebook Instagram

      Sponsorer