Foto: IFK Vänersborg

Milstolpen: Fler tjejer än killar börjar spela bandy i IFK Vänersborg

På bara ett par år har IFK Vänersborgs flickverksamhet blivit bland de största inom svensk bandy – och satsningen har lett till att en milstolpe har nåtts. Nu är det fler tjejer än killar i klubbens bandyskola, det skriver TTELA i en artikel den 25 januari 2022.

Det var för drygt åtta år sedan som IFK Vänersborgs satsning på flickbandyn tog fart. Martin Frändberg var en av ett par drivande personer som hade döttrar i klubbens bandyskola. Tjejernas intresse för sporten växte, men något flicklag att gå vidare till efter bandyskolans slut fanns inte i klubben.

Det skulle man ändra på.

– Vi jobbade väldigt hårt de första åren. Jag har någon bild från första poolspelet vi spelade och då var de sex-sju stycken. Sedan eskalerade det. Men vi fick fria tyglar att göra lite vad vi ville så vi var ute i skolan, tryckte upp egna lappar och startade inbjudningsträningar och sådant. Sedan när en del börjar så blir det att fler följer med och testar. På den vägen är det, men vi lade ned ett hårt jobb, säger tränaren Martin Frändberg till TTELAs reporter Adam Amdersson.

Läs hela artikeln på TTELA.se här.

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer