Foto: IFK Vänersborg

Milstolpen: Fler tjejer än killar börjar spela bandy i IFK Vänersborg

På bara ett par år har IFK Vänersborgs flickverksamhet blivit bland de största inom svensk bandy – och satsningen har lett till att en milstolpe har nåtts. Nu är det fler tjejer än killar i klubbens bandyskola, det skriver TTELA i en artikel den 25 januari 2022.

Det var för drygt åtta år sedan som IFK Vänersborgs satsning på flickbandyn tog fart. Martin Frändberg var en av ett par drivande personer som hade döttrar i klubbens bandyskola. Tjejernas intresse för sporten växte, men något flicklag att gå vidare till efter bandyskolans slut fanns inte i klubben.

Det skulle man ändra på.

– Vi jobbade väldigt hårt de första åren. Jag har någon bild från första poolspelet vi spelade och då var de sex-sju stycken. Sedan eskalerade det. Men vi fick fria tyglar att göra lite vad vi ville så vi var ute i skolan, tryckte upp egna lappar och startade inbjudningsträningar och sådant. Sedan när en del börjar så blir det att fler följer med och testar. På den vägen är det, men vi lade ned ett hårt jobb, säger tränaren Martin Frändberg till TTELAs reporter Adam Amdersson.

Läs hela artikeln på TTELA.se här.

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Januari

19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

19-21 januari P19-VM, Norge

19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

Februari

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer