Landslagtrupper i toppform under helgens samlingar

Under helgen som gick samlades inte mindre än fyra landslagstrupper på läger inför kommande turneringar och mästerskap. F17 samlades två dagar i Växjö/Åby, P17 under en dag i Örebro, P19-landslaget var i Vänersborg och Damlandslaget spelade två träningslandskamper mot Norge på plats i Oslo.

Hela fyra landslagstrupper samlades den första helgen i december, på olika platser, för att spela ihop sig inför kommande turneringar och mästerskap. Damlandslaget, under ledning av förbundskapten Olle Wiberg och biträdande förbundskapten Hanna Dahlström, samlades till en början i den nybyggda bandyarenan Tingvalla Isstadion i Karlstad under torsdagen. Där genomfördes ett par ispass innan avresan mot Norge, där det norska damlandslaget väntade i ett dubbelmöte.

Fösta matchen spelades på Solbergelva under fredagskvällen och slutade med seger för de svenska damerna med 1–5.

– Vi hade väldigt bra delaktighet på alla och alla ville vara med och spela. Vi gjorde fem väldigt snygga mål där vi spelarigenom Norge och där vi skjuter in dem både från hörnor och i spelet, säger Hanna Dahlström.

    Inför den andra matchen valde coachduon att prova nya formationer och nya positioner för vissa spelare. Man ville även försöka få upp snacket mellan spelarna på isen, vilket visade sig vara en lyckad strategi. Matchen, som spelades i Drammen, slutade 0–17 till Sverige som briljerade, enligt Sportchef Karin Torneklint, som var på plats.

    – Ja, de svenska tjejerna var helt fantastiska. Damlaget visar att de klarar av att spela två tuffa matcher efter varandra och många av spelarna åkte långt, över 20 km och visade på bra återhämtning också då vi gjorde tester kring det, säger Karin Torneklint.

    Fin form på alla trupper

    – 17 och 19-åringarna visade också väldigt fin form och spelade bra bandy på sina samlingar enligt vad jag fick till mig. Återväxten för svensk bandy på landslagsnivå ser bra ut vilket gör att vi ser fram emot kommande mästerskap, avslutar Torneklint.

    F17-truppen, som leds av de båda förbundskaptenerna Lisa Ahlander och Linnea Thored Bergkvist, hade ispass i Åby och styrkespass på HPC, High Performance Centre, i Växjö där de coachades av Agne Bergwall.

    P19-landslaget, under ledning av Jesper Larsson, samlades i Vänersborg och under lördagen spelade de en internmatch mot en trupp med spelare födda 02/03. Den truppen coachades på plats av U21 Herr-landslagets förbundskapten Pierre Roos. Matchen slutade 7-6 till P19-landslagets fördel. Dagen efter möttes lagen igen, då slutade matchen 5-5.

    P17-truppen samlades under en lägerdag i Behrn Arena i Örebro och bestod av 27 killar . Dagen innefattade två ispass, varav det andra passet var en internmatch, samt ett teori-pass.

    – Det är en ynnest att få jobba med så välutbildade spelare. Vi ser att det är stor spridning på killarnas moderklubbar så det syns att det görs ett stort arbete på ungdomssidan ute i landet. Säger förbundskapten Anders Torhall.

    – Det var otroligt hög nivå på spelarna från målvakterna till våra forwards och då har vi ändå flera duktiga spelare som inte var på plats men som kanske testas nästa lägerdag. Det kommer att vara väldigt små marginaler för vilka killar som kommer med i den slutgiltiga truppen vid nästa mästerskap. Jag vill också poängtera att Örebro, som lägerdestination, var riktigt bra. Allt fungerade perfekt och vaktmästarna i Behrn Arena ska ha en stor eloge, avslutar Anders Torhall.

    På Svenska Bandyförbundets Instagram- och TikTok-konto finns content från alla fyra samlingarna.

    P19-truppen på isen i Örebro den 4 december 2022

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer