Villa Lidköping vann den dramatiska cupfinalen mot Västerås SK under söndagen. Foto: Gert Holmér

Finalspelet i Svenska Cupen dam avgörs i Sandviken - gruppindelningen klar

För fjärde året i rad arrangeras Svenska Cupen Dam och det står nu klart att höstens upplaga av finalspelet kommer att spelas i Sandviken i Gästrikland. Svenska Cupen dam 2022 utökas dessutom med två lag och kommer att spelas med 10 lag, fördelat på två grupper. Finalspelet avgörs den 15–16 oktober i Göransson Arena.

– Det är med glädje och stolthet som vi konstaterar att slutspelet i Svenska Cupen för damer kommer att arrangeras i Sandviken. De fyra bästa lagen kommer att tampas om den ärofyllda titeln och tillsammans med Svenska Bandyförbundet ska vi se till att arrangera ett evenemang i toppklass, säger Rafi Markarian, klubbchef i Sandvikens AIK Bandy.

Gruppspel enligt seedning

    Lagen som deltar i år är Villa Lidköping BK, Sandvikens AIK, Skirö AIK, Mölndal BK, Uppsala BoIS AIK Bandy, Västerås SK, Skutskärs IF, KS Bandy, Sunvära SK. Svenska Cupen spelas med gruppspel (enkelmöten) under september – oktober, där lag 1 och 2 i varje grupp kvalificeras till finalspelet den 15–16 oktober. Grupperna är fastställda enligt seedning, baserad på resultatet i serien föregående säsong, där Elitseriens nykomlingar tar plats i varsin grupp.

    – Det är fantastiskt att Svenska Cupen dam utökas med två lag precis som damernas elitserie och i år är det Uppsala BoIS och Sunvära SK som kommer att vara med. Vi ser att det ger samtliga lag flera bra försäsongsmatcher och det är helt öppet vilka fyra lag som kommer till finalspelet i Sandviken. Det kommer bli mycket spännande att följa Svenska Cupen i år, säger Anna-Karin Larsson tävlingsansvarig på Svenska Bandyförbundet.

    Gruppindelning

    Grupp A: Villa Lidköping BK, Sandvikens AIK, Skirö AIK, Mölndal BK, Uppsala BoIS

    Grupp B: AIK Bandy, Västerås SK, Skutskärs IF, KS Bandy, Sunvära SK

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer