Elitseriematcher streamas på nya plattformen elitserien live

Elitserien Herr och Dam får ett nytt digitalt hem till säsongen 2022/23. Det är Föreningen Svenska Elitbandy som nu presenterar Elitserien Live som den nya plattformen för alla vinterns tv-sändningar av matcher från ligorna. Sändningarna på den nya plattformen kommer att inledas med Svenska Cupen Herr i Lidköping och även täcka in Svenska Cupen Dam i Sandviken innan seriestarterna i slutet av samma månad.

– Vi vill tacka Aftonbladet för samarbetet under de senaste åren samtidigt som vi nu känner tillförsikt inför att få lansera en helt ny plattform för våra ligor. Tanken med den här satsningen är, från vår sida, främst att återta en större kontroll över innehållet själva och på så sätt jobba nära och påverka utvecklingen av bland annat produktionskvaliteten och sändningsinnehållet. En satsning som möjliggörs tack vare ett alltjämt gott samarbete med StayLive och Spring Media, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Svensk Elitbandy och klubbarna har en gemensam syn på att kvalitén i produktion och innehåll ska ökas. Här kommer förutsättningarna för det förbättras, när vi återtar kontrollen av den egna rättigheten. Dessutom kommer parterna arbeta för att jobba med såväl befintliga som nya partners och exponeringsmöjligheter i syfte att förbättra produkten.

– Vi har i olika former varit en långsiktig partner till Elitserien och vi ser framemot att tillsammans med klubbarna utveckla en ny destination i Elitserien Live som en bas för att se på Elitserien, säger Pontus Karsbo, CEO på StayLive.

Läs mer på elitserien.se

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer