Täta matcher och samhörighet väntas i årets Distriktslagsturnering

Det är inte bara ett hett Dam-VM i Växjö/Åby som går av stapeln den här helgen. Samtidigt skall nämligen bandyns framtid tampas om åtråvärda guldmedaljer i Svenska Bandyförbundets Distriktslagsturnering 2022 som spelas i Gubbängens Skridsko- och bandyhall i Stockholm.

Vill man se unga lovande talanger i överflöd, då gör man bäst i att bege sig till Gubbgängens skidsko-och bandyhall i Stockholm denna helg den 26–27 mars. Turneringen som är för flickor och pojkar födda 2006 är allt annat än en liten turnering, till spel kommer nämligen ca 200 deltagare.

Alexander Mayborn är barn- och ungdomsansvarig på Svenska Bandyförbundet och kommer följa turneringen med stort intresse på plats i Stockholm.

– Det ska bli fantastisk kul att se dessa duktiga spelare på nära håll. De är vår sports framtid. Det är ju något speciellt att få möjlighet att tävla för sitt distrikt och mäta sina färdigheter med de andra distrikten. Jag tror alla spelare på plats är riktigt sugna på att lyfta pokalen på söndag, säger Alexander Mayborn.

  Det är distrikten Småland, Västergötland, Mellan, Nord, Sydväst och Stockholm som kommer att tampas hårt i helgen. Det spelas hela 18 matcher, vilket ställer högra krav på arrangören.

  – Distrikt Stockholm med Kristian Marozi i spetsen har lagt ned mycket jobb på turneringen och det ska dom ha stort cred för. Det är mycket som skall ordnas när så många spelare samlas på samma plats. Till alla som lägger ned tid för att detta ska bli en så bra upplevelse som möjligt för våra ungdomar vill jag från förbundets sida rikta ett stort tack. Ni är bandyns hjältar, säger Alexander Mayborn.

  – Det är en väldigt häftigt att samtliga matcher spelas under samma tak. Även om spelarna kommer från olika klubbar och distrikt får de en chans att känna en samhörighet som är viktigt för vår idrott. Det blir ett minne för livet.

  Olika utvecklingskurvor

   Alexander Mayborn uppmanar alla bandyälskare att besöka Gubbängens skridsko- och bandyhall i helgen för att stötta de ambitiösa och talangfulla ungdomarna som är på plats.

   – Utveckling är det absolut viktigaste för dessa ungdomar och att få tävla i täta matcher mot spelare som vill mycket med sin idrott är väldigt utvecklande. Men vi får aldrig glömma att det finns väldigt många duktiga spelare födda 2006 som inte kommer spela just denna helg. Alla som spelar denna helg är inte garanterade en plats i högsta ligan i framtiden. Det funkar inte så. De har många viktiga år av hårt jobb framför sig för att nå dit. Det kan lika gärna vara någon som inte är på plats i helgen vars utvecklingskurva startar senare som står där med guldhjälmen om 10–15 år. Och det är inget jag bara säger. Jag har själv sett det med egna ögon. Det är av yttersta vikt att distrikten och föreningarna förklarar detta på ett tydligt sätt för våra ungdomar, avslutar Alexander Mayborn.

   Helgens spelschema finns här.

    Turnering- och eventkalender

    2024

    Mars

    15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

    21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

    22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

    2025

    Mars

    25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


    #älskabandy

    Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
    Facebook Instagram

    Sponsorer