Anders Torhall är ny förbundskapten för P17-landslaget

Anders Torhall är utsedd till ny förbundskapten för P17-landslaget. Torhall är huvudansvarig för juniorverksamheten och ansvarig tränare för P17 och P19 i Nässjö IF. Han jobbar dessutom som instruktör på bandygymnasiet i Nässjö. Anders Torhall börjar sitt uppdrag omedelbart genom att samla en observationstrupp i Uppsala i början av november.

Anders Torhall har spelat bandy i hela sitt liv och gick själv på bandygymnasiet i Nässjö innan han utbildade sig till lärare. Han har genomfört Svenska Bandyförbundets högsta tränarutbildning två gånger – första gången år 2000 och därefter elittränarutbildningen för ett par år sedan. Parallellt med detta har han fokuserat på ledarskap under de senaste 25 åren. Nu väntar lagbygge och utveckling med den yngsta landslagstruppen.

– Jag känner mig hedrad över att bli tillfrågad och det behövdes inte lång betänketid. Det är inspirerande och kul att få chansen att göra detta och jag ser verkligen fram emot att leda P17-landslaget, säger Anders Torhall.

– Jag har jobbat med just den här gruppen ungdomar de sista sju åren och förra året var jag ansvarig för ett av regionlagen. När man kommer så långt som till landslaget så är alla spelare välutbildade och duktiga så det handlar mest om att bygga lag och det är det jag är bra på, fortsätter Anders Torhall. Jag tycker att det ska vara mycket glädje och roligt att spela bandy. Är man ett framgångsrikt lag är man ett lag där man är trygg i sin roll och ställer upp för varandra, det är det jag kommer jobba med, fortsätter Anders Torhall.

  Kontakt och lagbygge

  I sitt lagbyggande letar Anders Torhall efter individuellt skickliga spelare som samtidigt bidrar till att göra andra spelare bättre. Tillvägagångssättet är landslagssamlingar och med kontinuerlig kontakt med spelarna och deras tränare.

  – Det är viktigt med roller i ett lag, det bästa laget är inte alltid de individuellt bästa spelarna. Man ska bidra med både individuella kvalitéer och förmåga att se till att andra ska lyckas. Att lyckas tillsammans är det roligaste med en lagidrott tycker jag, säger Anders Torhall.

   Närmaste aktivitet för P17 är en samling under höstlovet vecka 44. Då ses en större trupp på drygt 30 spelare i Uppsala.

   – Det tar tid att bli bra i bandy och även de som inte är uttagna till landslaget nu har goda chanser att bli elitspelare, säger Torhall.

    Att Torhall nu kliver in som förbundskapten för P17 ser Svenska Bandyförbundets sportchef Karin Torneklint som mycket positivt och en förstärkning av landslagsverksamheten i stort.

    – Vi hoppas och tror att P17 kan se fram emot ett mästerskap i januari och det känns toppen att vi nu har en förbundskapten på plats för P17-landslaget. Dessutom ska det bli spännande att träffa alla spelare i Uppsala under höstlovet, säger Karin Torneklint.


      Ove Axelsson - assisterande förbundskapten
      Peter Johannisson - material och allt i allo
      Team manager - TBA

      Turnering- och eventkalender

      2024

      Januari

      19-21 januari P17-VM, Mikkeli, Finland

      19-21 januari P19-VM, Norge

      19-21 januari 3-nationsturnering, herrar, Karlstad

      26-28 januari U21 Dam - Nederländerna, Mölndal

      Februari

      Mars

      15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

      21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

      22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm


      #älskabandy

      Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
      Facebook Instagram

      Sponsorer