Foto: Stewe Jonsson

World Cup F17 i Vetlanda

Världens bästa flicklag gör upp om titeln i World Cup F17 den 5–7 november i Hydro Arena i Vetlanda. Titelförsvarande Skirö AIK arrangerar turneringen och flera klubbar är redan klara för spel.

– Det känns väldigt bra att få stå som arrangörer igen eftersom turneringen fick ställas in förra året på grund av pandemin. Nu hoppas vi att den bredd som verkar vara på gång inom flickbandyn får visa upp sig genom den här turneringen, säger Joakim Brattkull på Skirö AIK.

I skrivande stund är sju lag anmälda men arrangören hoppas att de föreningar som har möjlighet att få ihop ett F17-lag inte tvekar utan anmäler sig omgående.

– Vi har haft en tyngre period med rekryteringen av nya spelare till föreningen och med den senaste säsongen i bagaget så har det inte blivit lättare. Därför är det viktigt för oss att kunna genomföra den här turneringen så att våra tjejer får visa upp sitt spel och förhoppningsvis locka yngre spelare att börja eller stanna kvar inom bandyn, säger Joakim Brattkull.

Turneringen brukar bjuda på spännande, tuffa och över lag jämna matcher. Joakim Brattkull v berättar att under åren har en del av framtidens stjärnspelare klivit fram och man har även fått se andra spelare, ibland lite överraskande, blomma ut.

– En kul turnering för alla inblandade med inslag av mycket skratt men även en del tårar, avslutar Joakim Brattkull på Skirö AIK.

---

Text : Therése Eriksson

Foto: Stewe Jonsson

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer