Tilda Ström jublar efter 1-0 mot Finland Foto: Gert Holmér

Svensk seger i damlandskamp mot Finland

Damlandslaget vann över Finland med 6 – 0 i landskampen som spelades på nyinvigda Arena Billingens isbana i Skövde den 4 december. Det var lagets första landskamp på 17 månader. Den senaste matchen som spelades var VM-finalen i Oslo 2020.

- Vi gör en bra prestation med många nya i laget. Vi har fått med oss en bra känsla. Det är också väldigt roligt att flera av våra debutanter får göra mål, säger nytillträdda lagkaptenen Matilda Svenler.

  Tilda Ström gjorde matchens första mål i den 6:e matchminuten och efter att Moa Friman, i den 9:e matchminuten och Mathilda Eklund i den 44:e gjort var sitt mål var resultatet 3–0 i halvtid.

  57 minuter in i matchen i andra halvlek gjorde Tilda Ström sitt andra mål varpå Matilda Svenler får göra sitt första mål som lagkapten och Linnea Larsson får stänga matchen när hon fastställer matchresultatet med 6–0 i den 88:e matchminuten.

  Nöjd förbundskapten känner ingen stress

  Truppen, har precis genomfört en tre dagar lång samling i Skövde tillsammans med U21 dam-truppen och F17-truppen. Förbundskapten Olle Wiberg är mycket nöjd med matchen mot Finland och helgens samling.

  - Först och främst tackar vi Skövde för ett fantastiskt arrangemang under helgen. Fredagens gemensamma träning blev oerhört lyckad och flera spelare hade sagt att det var deras bästa dag i livet ihop med tjejerna, säger Olle Wiberg, förbundskapten för damlandslaget.

  - Jag är mycket nöjd med landskampen utifrån att det var våran tredje träff tillsammans och att vi efter bara några få ispass ihop kunde spela så bra som vi gjorde. Vi visade pondus och vilja samt strävan efter att verkligen uppfylla våran matchplan. Vi tog våra roller på ett imponerande sätt och det känns spännande inför VM, fortsätter Olle Wiberg.

  - Vi kommer behöva jobba vidare på vårat tålamod i speluppbyggnad och fortsätta jobba med detaljer i spelet som inte synkade riktigt igår. Men det är på en sådan hög nivå att vi inte är stressade över dessa detaljer, avslutar Olle Wiberg.

  Nästa stora mästerskap för truppen är Dam-VM som spelas i Stockholm den 9 - 16 januari 2022.

  Matchstatistik från Elitrapport

  Foto: Gert Holmér

  Turnering- och eventkalender

  2022

  19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

  21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

  11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

  18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

  23 – 27 mars VM Dam i Åby

  26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

  1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
  Om SM-finalerna 2022

  #älskabandy

  Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
  Facebook Instagram

  Sponsorer