Semifinalklart efter imponerande insatser

Det är semifinalklart i Svenska Cupen Herr och det efter att fyra av laget verkligen visat vart skåpet skulle stå gentemot sina konkurrenter.

Redan under fredagskvällen stod det klart att Villa Lidköping BK och Edsbyns IF skulle få spela semifinal i Svenska Cupen Herr och tidigt under lördagen blev det även klart att de andra två lagen att få fortsätta spela även under söndagen skulle bli Sandvikens AIK och AIK Bandy.

AIK inledde lördagen med att besegra IFK Vänersborg med 3-2 och när Sandvikens kort därefter gjorde hela 6-2 på IK Sirius så var saken biff. Gruppfavoriterna levererade trygga, stabila och övertygande insatser och när de båda sedan avslutade lördagen med att möta varandra så stod bara gruppsegern på spel. Väl där visade sig AIK vara starkast och vann en mycket tajt och jämn match med 3-1 efter två sena mål av Tobias Nyberg och Daniel Mossberg.

– Vi får tacka (Andreas, målvakt reds. anm.) Bergwall för första halvlek framförallt (skratt). I andra halvlek får vi till vissa fina anfall, men det blir lurigt när matchen inte gäller allting, säger AIK-kaptenen Linus Pettersson till Sportbladet Play efter gruppfinalen och efter 12-3 i målskillnad under gruppspelet.

– Vi pratade efter första matchen om att defensiven är något som vi fokuserar på och jag tycker vi får utlopp för det. Vi står upp bra. Tar fajten. Framförallt det, fortsätter han.

I den redan avgjorda Grupp A slogs Villa och Edsbyn om gruppsegern strax efter lunch och det var hemmalaget i blått som visade sig vara starkast. En imponerande målvaktsinsats av Anton Johansson, ett historiskt första mål på seniornivå för Melker Broberg och en storspelande Felix Pherson visade vägen för Villa som vann med 3-1. Ett resultat som innebär att västgötarna kommer att ställas mot Sandviken i söndagens första semifinal och därmed även att Edsbyn möter AIK i den andra.

– Det är klart att det känns skönt att gå obesegrade ur gruppspelet och ta med oss en skön känsla till slutspelet imorgon.Vi har en bra känsla och det är klart att vi är nöjda med att gå obesegrade, så det är inte mycket negativt, säger en glad Melker Broberg till vlbk.se efter gruppspelet.

Se alla matcher från Svenska Cupen Herr på Sportbladet Play

Se resultat, tabeller, highlights och mycket mer på vår Svenska Cupen-sida

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer