Foto: John Schnobrich/Unsplash.com

Riksidrottsförbundet avvecklar hemsidor på IdrottOnline - så gör Svenska Bandyförbundet

Riksidrottsförbundet och SISU frångår den nuvarande webbplatsleverantören och inför utvecklingsstopp på IdrottOnline. Detta är en konsekvens av presumtivt ökade kostnader i samband med en omläggning hos leverantören. Det innebär att många klubbar och distrikt nu får ta över driftansvaret för sina egna sidor och se över leverantörsalternativen.

Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna har fattat beslut om att byta plattformslösning och kommer därmed inte längre leverera webbplatslösningar till förbund och föreningar.

Har sedan tidigare ny lösning

Svenska Bandyförbundet har sedan juni 2021 gått från RF/SISUs leverantör Episerver till en annan webbplatslösning för förbundets officiella webbplats. Arbetet med att lägga över relevant information från Episerver pågår och ska inte påverka den service som Svenska Bandyförbundet erbjuder sina föreningar, distrikt och aktiva medlemmar, när RF/SISU byter leverantör.

Vidare kommer Svenska Bandyförbundet att till årsmötet 2022 ta fram förslag på lösningar som våra distrikt kan använda.

Begränsad uppdatering av IdrottOnline

Riksidrottsförbundet kommer samtidigt att införa utvecklingsstopp för vissa delar av IdrottOnline. IdrottOnlines övriga funktioner, utöver webbplatserna, kommer dock finnas kvar även efter 1 januari 2023. Riksidrottsförbundet kommer utreda hur de nya webbplatslösningarna fortsatt ska kunna integreras med IdrottOnline.

Vidare meddelas att föreningar och förbund måste ha bytt leverantör för hemsida senast den 31 december 2022.Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer