Foto: Malin Kellhorn

Nu kan bandyläktarna fyllas igen - Maxgräns för publik och utövare tas bort

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september. Samtidigt slopas kravet på avstånd mellan sittplatser och sällskap. Fortsatt uppmanas alla att vaccinera sig för att undvika att smitta ska öka igen, det skriver Riksidrottsförbundet på sin webbplats.

Kultur-, demokrati- och idrottsminister Amanda Lind, socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson meddelade idag vid en presskonferens att steg 4 i avvecklingen av restriktioner införs från och med 29 september.

För idrottsföreningar och förbund innebär det att maxtak för publik och för antal deltagare vid motionslopp och liknande tas bort. Dessutom tas krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap bort.

- Det känns helt fantastiskt att vi nu ska få fylla våra arenor igen! Idrott utan publik, är inte detsamma som när man får ljudet, känslorna från läktarna. Dagens besked är ett efterlängtat besked, och nu kan vi på riktigt återstarta vår underbara sport! säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

- Det har varit en tuff tid för all idrott, och bandyn är självklart inget undantag. Men vi har klarat denna tid genom att hjälpas åt och alla inom svensk bandy har bidragit till att vi hållit oss över vattenytan, avslutar Pär Gustafsson.


Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer