Foto: Hanna Maxstad

P19-VM i bandy spelas i Katrineholm 2022

Nu är det klart att P19-VM 2022 kommer att spelas i Katrineholm och Kronfågel Isarena. Det är första gången någonsin som Katrineholm står som huvudarrangör till ett internationellt mästerskap i bandy.

För första gången sedan 2016 är P19-VM i bandy tillbaka på svensk mark och efter fyra raka finalförluster mot Ryssland så ska nu de svenska grabbarna gå för guldet på blågul mark igen. Mästerskapet kommer att spelas den 20-23 januari i Kronfågel Isarena i Katrineholm, en nybyggd arena som invigdes så sent som hösten 2020.

– Detta är ett väldigt viktigt VM med tanke på hur den gångna säsongen har sett ut och påverkat våra ungdomsspelare. Vi hade i stort sett ingen landslagsverksamhet alls då och knappt några matcher för våra klubblag i denna ålder. Det är alltid ovärderligt att få möta tufft internationellt motstånd för att se hur vi står oss. Kommande säsong är central för våra ungdomslandslag och att få se våra talanger mäta sig internationellt på hemmaplan blir en av säsongens höjdpunkter! säger Pär Gustafsson, generalsekreterare på Svenska Bandyförbundet.

Modern arena erbjuder bästa förutsättningar

I toppmoderna Kronfågel Isarena kommer upp till 2 000 personer att kunna se matcherna på plats. Arenan har fått mycket beröm bland annat för den höga kvaliteten på isen och dessutom finns fina förutsättningar för att kunna erbjuda högkvalitativa tv-sändningar från mästerskapet.

– Det är fantastiskt kul att Katrineholm kan vara värd för en internationell turnering för morgondagens bandystjärnor. Att Svenska Bandyförbundet väljer att lägga P19-VM i bandy i Katrineholm är ett kvitto på att satsningen på Kronfågel Isarena var rätt och att Katrineholms geografiska läge är attraktivt för större internationella arrangemang, säger Göran Dahlström (S), kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

– Katrineholm är en bandystad med starka traditioner och att då få vara med och välkomna ett internationellt mästerskap hit känns väldigt roligt. Det är en ära för oss som förening att få vara en del av detta och vi hoppas att världens bästa juniorbandy kommer att fungera som stark inspiration för våra egna barn och unga, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm Bandy.

Det är Svenska Bandyförbundet, Federation of International Bandy och Katrineholm Bandy som, tillsammans med Katrineholms Kommun, arrangerar den 29:e upplagan av P19-VM - U19 Boys World Championship 2022.

U19 Boys Bandy World Championship 2022

Truppen

Sam BörjesIFK Rättvik
Liam Burberry GahmTB Västerås
Axel GöthlinIK Sirius
Lukas SundströmNässjö IF
Alfred WallrothVilla Lidköping BK
Hugo NymanIFK Vänersborg
Tobias BlomqvistLjusdal BK
Simon WinterFalu BS
Mathias HenrikssonVästerås SK
Konrad BjörckIFK Motala
Karl TagessonVilla Lidköping BK
Ludde BjernulfIFK Rättvik
Erik HagbergSandvikens AIK
Vladimir InfalinÅby/Tjureda
Måns RacovVetlanda BK
Lukas ForsströmIFK Vänersborg
Carl JanssonFalu BS
Filip JohanssonVetlanda BK
Arvid TapperIK Sirius
Simon BonettoIK Sirius
Linus WesthBollnäs GIF
Melker BrobergVilla Lidköping BK
Figge NilssonTillberga
Rasmus SkarpsEdsbyn IF
Elliot HellströmFalu BS
August LjungVetlanda BK
Hugo SjölingIFK Vänersborg
Erik LycksäterNässjö IF
Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer