Karl-Erik Eckemark, Svenska Bandyförbundets hedersledamot, är död

En eldsjäl i svensk bandy, hederledamoten Karl-Erik Eckeman, har gått ur tiden. Stig Bertilsson, förbundsordförande 2014–2019, delar med sig av sina minnen kring Karl-Eriks betydande roll för svensk bandy genom årtionden.

Svenska Bandyförbundets och svensk bandy har nåtts av den tråkiga nyheten att vår hedersledamot, Karl-Erik Eckemark, gått ur tiden.

Karl-Erik har under åren haft ett stort antal och omfattande uppdrag inom och för svensk bandy, genom vilka hans minne kommer att finnas kvar under lång tid.

För de otaliga timmar och engagemang Karl-Erik givit vår sport är vi evigt tacksamma.

Våra tankar går till Karl-Eriks familj och vänner.


Karl-Erik Eckemark har gått ur tiden – en ”vapendragare” har lämnat in!

"Jag lärde känna Karl-Erik närmare när han redan lagt vad som i ”normala” fall skulle kunna betecknas som ett bandyliv bakom sig. Det var 2014 som jag fick förmånen och glädjen att få vara ordförande i svensk bandy. Därefter följde understundom utmanande och krävande men i stort glada och trygga år som jag ser tillbaka på med värme. Karl-Erik var en av dem som bidrog till att jag (oftast) kunde navigera rätt bland de blindskär som ett idrottsförbunds liv och verksamhet utgör.

Med många aktiva och tongivande år bakom sig i centrala roller inom bandyn blev Karl-Erik 2012 ständig ledamot i förbundsstyrelsen. Hedersledamot med andra ord. Som sådan hade han kunnat luta sig bakåt och iaktta oss som var nyare i våra uppdrag, men så skedde icke. Istället var Karl-Erik även fortsatt en av de mest aktiva i förbundsledningens arbete.

Med ordförande- eller sekreterarskap i kommittéer och utredningar var han hela tiden en av dem som drev på och som gärna ställde upp när något nytt skulle hanteras. Han behöll engagemanget för vår idrotts bästa. Jag tänker inte ens försöka redovisa alla de projekt och utredningar som bar hans signum. Upp emot ett 40-tal olika förbundsengagemang och uppdrag som haft betydelse för svensk bandy.

För mig som förbundsordförande blev Karl-Eriks medverkan, och många timmar nedlagda för förbundets bästa, ovärderlig. Med tydlighet kunde han korrigera både misstag och tillkortakommanden som han såg. Han tvekade inte att vara uppriktig även om det var förbundsordföranden som var objektet för en tillrättavisning, men han var också snabb med att framhålla sådant som han ansåg gjordes bra.

Att han dessutom var en levande uppslagsbok utgjorde en stor tillgång i förbundsstyrelsens arbete.

När Karl-Erik nu, vid 82 års ålder, lämnat in så är det som en ”bandyns vapendragare” som gjorde den idrott han älskade stora och kärleksfulla tjänster. Jag förstod tidigt att det inte bara gällde Svenska Bandyförbundet utan i än högre grad hemmaföreningen i Västerås, som utgjorde en stor del av hans livsintresse.

I bandyn kommer vi att minnas Karl-Erik som en av de betydelsefulla och stora, en som gjorde bestående insatser för vår idrott."

Stig Bertilsson

Ordförande i Svenska Bandyförbundet 2014 – 2019


Minneskrönika av Anders Lif på Västerås SK Bandyklubbs webbplats (öppnas i externa fönster)

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer