Foto: Team Fabbe och Sören / Villa Lidköping BK

Johan Sixtensson ny assisterande förbundskapten för herrlandslaget

Nu är det klart att Johan Sixtensson blir ny assisterande förbundskapten för A-landslaget och kommer därmed ingå i ledarstaben runt förbundskapten Michael Carlsson. Kontraktet är skrivet på ett år.

Johan Sixtensson är 46 år och inledde precis sin åttonde säsong som huvudtränare för Villa Lidköpings A-lag för herrar. I den rollen har han bland annat varit med och fört klubben till två segrar i Svenska Cupen, World Cup samt det första historiska SM-guldet och tidigare i år det andra SM-guldet.

– Det känns bra och jag är stolt. Det är kul att bli tillfrågad av Michael och att han vill fortsätta jobba med mig. Vi har jobbat ihop förut med P21-landslaget. Det här är också ett kvitto på att man har gjort något bra i sin klubb, säger Johan Sixtensson.

Som assisterande förbundskapten vill han bland annat bidra med sitt engagemang, vilket han hoppas ska smitta av sig på spelarna.

– Det ska vara kul att vara med i landslaget. Jag vill att spelarna ska se fram emot att vara med och allra helst åka hem med mer energi än de hade när de kom dit, säger Johan Sixtensson. Jag hoppas också att min bandykunskap ska bidra till att forma laget rent speltekniskt.

Tidigare samarbete borgar för stabilitet

Johan Sixtensson berättar att han och förbundskapten Michael Carlsson har haft ett bra samarbete tidigare. De vet var de har varandra, men att den exakta rollfördelningen dem emellan är något som får sättas längre fram.

– Men vi pratar mycket med varandra redan nu. Bland annat om att få till en bra lagmaskin. Ryssland och Finland är för bra för att vi ska ha ett lag på isen med elva individualister. Det innebär att vi kanske kommer att fatta en del tuffa beslut som andra kommer ha åsikter om. Men, i slutändan är det en förmån att det finns så många bra spelare att välja mellan, säger Johan Sixtensson.

Precis det som Johan Sixtensson uttrycker – att han och förbundskapten Carlsson är samspelta, håller Michael Carlsson med om.

– Det känns jättebra att få med Johans Sixtensson i teamet och jag vet att det kommer att fungera bra direkt. Johan är lugn och trygg i sitt ledarskap. Vi har olika styrkor som vi ska nyttja tillsammans för att få ett bra resultat, säger förbundskapten Michael Carlsson om sin nya kollega.

---

Text: Therése Eriksson

Foto: Team Fabbe och Sören / Villa Lidköping BK

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer