Foto: Tatyana Glyuk

Herrarnas VM-turnering i ryska Irkutsk planeras till oktober 2022

VM för herrarnas A-grupp som var planerad att spelas i Irkutsk i oktober i år flyttas till oktober 2022, det beslutade Federation of International Bandy, FIB, i början av veckan.

Svenska Bandyförbundet har sedan tidigare beslutat att herrlandslaget i bandy inte kommer att delta i VM i Irkutsk i Ryssland i oktober på grund av rådande omständigheter kring spridningen av Covid-19 både nationellt och internationellt.

Efter FIB’s beslut om att flytta fram turneringen ser det ut som om truppen förhoppningsvis en ny chans om pandemiläget tillåter.

Vid Federation of International Bandys möte beslutades också att inga internationella turneringar som är sanktionerade av FIB kommer att spelas under den kommande säsongen fram till den 31 december 2021.

Inbjudan till turneringarna som spelas under 2022 kommer att skickas ut till de nationella medlemsförbunden i september i år.

Varje deltagare i dessa turneringar som spelare, ledare, domare och funktionärer måste vaccineras fullt ut mot Covid-19 och inneha vaccinationsintyg i enlighet därmed, meddelar Federation of International Bandy (FIB) på sin webbplats.

Till Federation of International Bandy (FIB) (öppnas i nytt fönster)

Turnering- och eventkalender

2022

19 – 23 januari VM P21 i Finland (Sverige deltar ej)

21 – 23 januari 4-nationersturnering Herrar i Nässjö (inställd)

11 – 13 mars VM F17 i Lidköping

18 – 19 mars SM-finaler i Junior- Dam- och Herrbandy i Uppsala

23 – 27 mars VM Dam i Åby

26 – 27 mars Distriktlagsturnering Stockholm

1 – 3 april VM P19 i Katrineholm
Om SM-finalerna 2022

#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier.
Facebook Instagram

Sponsorer