Foto: Tatyana Glyuk

Herrarnas VM-turnering i ryska Irkutsk planeras till oktober 2022

VM för herrarnas A-grupp som var planerad att spelas i Irkutsk i oktober i år flyttas till oktober 2022, det beslutade Federation of International Bandy, FIB, i början av veckan.

Svenska Bandyförbundet har sedan tidigare beslutat att herrlandslaget i bandy inte kommer att delta i VM i Irkutsk i Ryssland i oktober på grund av rådande omständigheter kring spridningen av Covid-19 både nationellt och internationellt.

Efter FIB’s beslut om att flytta fram turneringen ser det ut som om truppen förhoppningsvis en ny chans om pandemiläget tillåter.

Vid Federation of International Bandys möte beslutades också att inga internationella turneringar som är sanktionerade av FIB kommer att spelas under den kommande säsongen fram till den 31 december 2021.

Inbjudan till turneringarna som spelas under 2022 kommer att skickas ut till de nationella medlemsförbunden i september i år.

Varje deltagare i dessa turneringar som spelare, ledare, domare och funktionärer måste vaccineras fullt ut mot Covid-19 och inneha vaccinationsintyg i enlighet därmed, meddelar Federation of International Bandy (FIB) på sin webbplats.

Till Federation of International Bandy (FIB) (öppnas i nytt fönster)

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer