Harald Mas, vinnare av #tovatricket Foto: privat

Han är vinnaren i Inspirationslandslagets tävling #tovatricket

Här presenterar Curt Einarsson vinnaren i Inspirationslandslagets tävling #tovatricket.

-Va, har jag?!

Vi talar om för 12-årige Harald Mas från SK Höjden att han vunnit #tovatricket, en tävling där bolltrollande ungdomar filmar sina färdigheter och där en vinnare bland bidragen nu har utsetts. Tävlingen ingår i det nya Inspirationslandslaget.

-Jo, så är det, du är vinnare!

Harald_Mas_tovatricket.jpg

-Va, det är helt fantastiskt, tack så mycket!

-Detta har du väl gjort dig förtjänt av, försöker vi för att normalisera samtalet.

-Jo, det har jag…

Haralds pappa Patrik, ungdomsledare i SK Höjden, berättade lite tidigare att Harald övade två dagar i sträck med ett av tricken och att han har jagat sjöis i hela göteborgstrakten, under en period.

Harald berättar att han vuxit upp med bandyn i Grycksbo. I samtalet träder historier om hur kompisen Axel Karlander, brorsan Gunnar och han tillsammans startade kontot Bandytrion på Instagram.

Han berättar om hur de är på Ruddalen och tränar direkt efter skolans slut och att det varken är mamma Helena eller pappa Patrik som ligger bakom den avslutande eleganta bugningen på slutet som enligt Harald kom bara av sig själv.

Familjen flyttade för några år sedan till Göteborg från Grycksbo. I Grycksbo bodde de nästan grannar med Tova Grönoset. Samma Tova Grönoset som är inspiratör till tävlingen #tovatricket och som sitter i juryn ihop med Inspirationslandslagets förbundskapten Johan Ganebro säger:

-Det var kul och spännande att se så många skiftande trick. Alla som har skickat in har gjort det jättebra. Men det var några som stack ut lite extra.

Vinnare

Trickmästare – Harald Mas

Motivering: Många olika kombinationer på trick, bra flyt i kreativiteten. Ett bra genomförande från början till slut, säger juryn.


Specialpris – Oskar Johansson

Motivering: För sin kreativitet är Oskar Johansson det självklara valet för specialpriset.

Ni vet skidåkaren som tricksade i slalombacken i skymningen.

Läs mer om Oskar Johanssons trick här.

/ Curt Einarsson

Om Inspirationslandslaget

Genom att starta Inspirationslandslaget, det digitala landslaget för alla där aktiviteten är fysisk, ser Svenska Bandyförbundet möjligheten att nå ut till gruppen 12-19-åringar och inspirera och stimulera till fysisk aktivitet på ett nytt och engagerande sätt.

På grund av Covid-19 och de restriktioner från FoHM som pandemin fört med sig ökar kravet på att stimulera och aktivera våra barn och ungdomar i bandysporten.

Målgruppen är bandyspelande ungdomar i Sverige i åldern 12-19 år. Inspirationslandslaget finns bara digitalt på plattformarna Instagram, TikTok och Snapchat.

Genom att ansluta sig till ett konto i Sideline Sports XPS Network erhåller man ett fritt medlemskap i landslaget.

Vid detta konto har landslagsspelaren sedan tillgång till nya träningar och övningar för både is och barmark. Dessa pass ska vara anpassade så det går bra att genomföra dessa själv eller tillsammans med någon kompis. Hemma eller på till exempel allmänhetens åkning. Det är alltså inte traditionella lagträningar som erbjuds. Fokus är individen och hens egen utveckling och träning. Att kunna träna och utvecklas spontant tillsammans kompisarna eller själv på garageuppfarten, den uppspolade isytan i bostadsområdet eller i vardagsrummet.

Inspirationslandslaget – Svensk bandys nyaste landslag har som mål att bli Sveriges största landslag men är redan nu Sveriges viktigaste landslag.

Inspirationslandslaget – Det digitala landslaget för alla leds av förbundskaptenen Johan Ganebro.


Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping


#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer