Foto: IFK Vänersborg

Frida Bandycup lockade över 300 deltagare till Vänersborg - Världens största bandycup för flickor

Över 300 bandytjejer spelade över 90 matcher i Arena Vänersborg när Frida Bandycup, världens störa bandycup för flickor, återigen kunde arrangeras.

Förra året satte coronapandemin stopp för Frida Bandycup, men när man nu kunde återuppta det årliga eventet var intresset från klubbarna stort. Totalt 29 lag och över 300 spelare från klasserna F10 till F13 deltog i cupen. Nordligaste laget kom från Selånger och även ett par norska lag åkte till Vänersborg för att få spela matcher, det skriver TTELA.

– Helgen har varit helt fantastisk. Det är många norska lag som inte vågat anmäla sig på grund av pandemin, men vi har lockat hit många nya och det är väldigt roligt att ryktet sprider sig, säger Marcus Hansson från IFK Vänersborg och cupgeneral för Frida Bandycup till TTELA.


– Det här lockar fler tjejer att börja och förhoppningsvis också stanna i sporten. Så många som möjligt så länge som möjligt är det vi försöker uppnå, säger cupgeneralen.

Läs hela artikeln på TTELA här

Till Frida Bandycup

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer