Bengt K.Å. Johansson död

Före detta statsrådet, landshövdingen och bandyälskaren Bengt K.Å. Johansson har avlidit efter en tids sjukdom, rapporterar SVT Nyheter. Han blev 84 år.

Bengt K.Å Johansson verkade under sina aktiva år på flera sätt inom Svenska Bandyförbundet. Han var bland annat med i anläggningskommittén där han var en drivande kraft i att möjliggöra tillgång till fler isar där barn och ungdomar kunde spela bandy och åka skridskor.

Den stora isytan i Borås på Boda är till stor del Bengts K.Å Johanssons förtjänst, och det var med stor glädje han var på plats och fick äran att inviga den.

Intresset för bandy bar han med sedan barnsben. Han började att spela bandy på Viaredsjön i Sandareds IF utanför Borås och han var nära bandyn under hela sin karriär. Han var ar en flitig besökare på bandymatcher runt om i Sverige, med en förkärlek till IFK Vänersborg.

Bengt K.Å. Johansson var civilminister i Ingvar Carlssons (S) regering under åren 1988–1991. Efter det var han landshövding i Älvsborgs län. Han hade därefter uppdrag som bland annat medlare och utredare.

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer