Beslut om förbundsserier

Svenska Bandyförbundets tävlingskommitté har tagit beslut angående de olika förbundsserier som klassas som ”icke yrkesmässig idrott”.

Coronapandemin har påverkat säsongen 2020/21 starkt. Endast Elitserien dam och herr samt Bandyallsvenskan spelas medan övriga förbundsserier är pausade.

De serier som är pausade har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa. Att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjlig på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren.

Tävlingskommittén beslutade därför torsdag 4 februari att ändra tävlingsbestämmelserna för säsongen 2020/2021 och gör följande omställning:

  • Inte genomföra några kval mellan distriktsnivån och regionnivån, och inte heller inom regionnivån. Till följd av detta kvalificerar sig inga nya lag från Allsvenskan Damer till Elitserien Damer och Division 1 Herrar till Bandyallsvenskan. Det kommer heller inte att genomföras några slutspel för P19, F17 eller P17
  • Spel i Allsvenskan Damer, Division 1 Herrar, Juniorelitserien, Ungdomsallsvenskan, Flickallsvenskan, Pojkallsvenskan, U16A och U16 B återupptas inte under innevarande säsong.

Vid frågor kontakta Christer Persson, ordförande i tävlingskommittén, 070-511 44 15, christer.persson@svenskbandy.se

Senast uppdaterad:

Turnering- och eventkalender

2024

Mars

15-16 mars Bandyfinalerna, Västerås

21-23 mars 4 Nations Cup, Göteborg

22-24 mars Distriktslagsturneringen, Stockholm

2025

Mars

25-30 mars, Dam- och Herr-VM, Lidköping






#älskabandy

Välkommen till bandyfamiljen! Följ Svenska Bandyförbundet på sociala medier. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och TikTok.
Facebook Instagram

Sponsorer